Gluténérzékenység, laktózérzékenység
Manapság a glutén-, illetve laktózérzékenység a leggyakoribb keresőszavakká váltak az interneten! Ma-holnap a különböző érzékenységet kiváltó anyagok, mint akár a glutén, vagy a tejcukor, laktóz miatt a természetet, a környezetünket, majd a testünk építőköveit adó ételeket, sőt már akár önmagunkat is kerülhetnénk kedves laktóz-vagy glutén-érzékeny betegek!
De sajnos önmagunkat már mégsem kerülhetjük ki, ahogy nem is tudjuk magunkat hermetikusan lezárni a környezetünktől, hiszen annak, ahogy a természetnek is, szerves részei vagyunk! És szerves részei ételeink is, mi több, építőkövei saját szervezetünknek!
Akkor miért van az, hogy egyre több az allergiás, az glutén-laktóz-tojás-érzékeny, és ételeink között egyre több az allergén – ami azelőtt egészséges tápanyagot jelentett számunkra?
Nem a környezettel van baj kedves gyógyulni vágyó, a reményt lassan feladó, lassan már egyre több mindenre érzékeny embertársaim, hanem az szervezetünkkel! Nem főként a gén struktúra a hibás, hanem a sok stressz, a sok vegyszer, ( a kozmetikumok, az élelmiszerrel bekerülő kémiai anyagok, gyógyszerek), a sok sugárterhelés ( elektroszmog, computer stb.) hatására legyengült az immunrendszerük! Nosza a mikrobák (a baktériumok, vírusok, gombák, paraziták, stb) csak erre várnak, hisz mi tartjuk életben őket! A kis, számunkra mihaszna élőlények azután tovább gyengítik az immunrendszerünket, mígnem a „genetikailag arra hajlamosak” immunrendszere „kisiklik”, s az addigra már a természeteset, többek között saját táplálékát is idegennek tartja! A Mycoplazma, a Chlamydia, az Ascaris (orsólféreg) a tüdőasztmával hozható összefüggésbe. A Campfylobakter, vagy Helicobacter a Gardia, a Candida albicans fertőzés a genetikailag allergiás hajlamúaknál csalánkiütés, gégeödémát is eredményezhet. Figyelem! A Candida albicans tejcukor intolerancia kiváltója is lehet!
Idő közben az is kiderült, hogy holott a laktózérzékenységet genetikai eredetű betegségnek nyilvánították, a laktáz-enzim hiánya miatt, azonban maga a mikrobeális terhelés, a bélflóra felborulása, helytelen működése blokkolja az enzimműködést is! És ez is magyarázza, hogy miért lett hírtelen ennyi laktóz-érzékeny egyszeriben – olyanok is, akik azelőtt nem voltak érzékenyek a tejcukorra!
A különböző ételallergiásoknak, glutén-vagy laktóz-érzékenyeknek eddig az volt a házi feladata, hogy kerülje az allergiát vagy érzékenységet kiváltó ételeket. A diéták azonban csak enyhítik a tüneteket, nem jelentenek végső megoldást, mert attól a szervezet mélyén zajló folyamatok nem szűnnek meg folytatni „áldásos tevékenységüket”! Sőt, hosszú távon súlyosbodhat is maga a folyamat!
Szóval, kedves glutén-laktóz-és egyéb-érzékenyek, ételallergiások, mit tehetünk tehát?
Egy olyan hatékony és pontos, komplex diagnosztikai és terápiás módszerrel, mint amilyen az MPK-módszer, meg kell keresni a szervezetben személyre szabottan az allergiát, érzékenységet kiváltó okokat, az immunrendszert terhelő kóros ágenseket, mikrobákat, nehézfém-terhelést, sugárártalmat, és természetesen a lelki okokat is, holisztikusan és egy komoly, elkötelezett orvos-csapat összefogásával, majd szelíd, de hatékony, és teljesen személyre szabott homeopátiás-izopátiás kúrával ki kell vezetni a kóros ágenseket a szervezetből, helyreállítva a vékony- és vastagbélflórát, miközben az immunrendszert is megerősítjük. Az okok megszüntetésével pedig maga a probléma megszűnik, és a páciens véglegesen meggyógyul! Megtapasztaltuk számos esetben, legyen az glutén-laktóz-érzékenység, vagy bármilyen ételallergia!
A diéta csak ideig-óráig hoz megoldást! Hosszú távon inkább azt javaslom Önöknek: Gyógyuljanak meg, és egyenek együtt a családdal azt, ami éppen jól esik!
Szeretettel:
Dr. Kecskés Gabriella – Szőke Orsolya